Galaxy C9 Pro
گوشی موبایل «Galaxy C9 Pro» از برند «سامسونگ» با 64 گیگابایت حافظه داخلی، 6 گیگابایت رم، دوربین 16 مگاپیکسلی و قابلیت پشتیبانی از دو سیمکارت عرضه شده است. در این محصول از یک نمایشگر 6 اینچی استفاده شده است که با داشتن وضوح تصویر 1080 در 1920 یا همان FullHD میتواند 367 پیکسل بر هر اینچ را به تصویر بکشد. این نمایشگر از نوع OLED است و در ساخت آن فناوری Super AMOLED به خدمت گرفته شده است. مجموعه سختافزاری C9 Pro از اسنپدراگون 652 و یک پردازنده مرکزی هشت هستهای با سرعت 2.0 و 1.4 گیگاهرتز تشکیل شده است که در کنار 6 گیگابایت حافظه رم کار پردازش اطلاعات را به عهده دارند. همانطور که گفته شد حافظه داخلی این محصول 64 گیگابایت است که برای ذخیرهسازی حجم بالایی از فایلهای صوتی و تصویری، بازیها و اپلیکیشنهای مختلف مناسب به نظر میرسد. البته شما میتوانید با استفاده از قابلیت پشتیبانی این محصول از کارت حافظه جانبی این فضا را تا 256 گیگابایت افزایش داده و فایلهای موردنیاز خود را در گوشی موبایلتان به همراه داشته باشید. دو سنسور دوربین اصلی و سلفی در این محصول 16 مگاپیکسل هستند. با استفاده از سنسور دوربین اصلی این محصول که به فلاش Dual Tone LED مجهز است میتوانید با سرعت 30 فریم بر ثانیه فیلمبرداری کنید و به ثبت تصاویری با وضوح قابلقبول بپردازید. این دوربین با داشتن امکاناتی مانند ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها (Geo-Tagging)، قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus)، قابلیت تشخیص چهره (Face Detection)، قابلیت عکاسی پانوراما و عکاسی HDR از سوی شرکت کرهای سامسونگ برای پاسخگویی به نیاز کاربرانی در نظر گرفته شده است که به عکاسی با گوشی موبایل علاقهمند هستند. سیستمعامل نسخه شش اندروید موسوم به مارشمالو بهصورت پیشفرض در این مدل از گوشیهای موبایل سامسونگ وجود دارد که مجموعه کاملی از امکانات یک گوشی اندرویدی را در اختیار کاربران قرار میدهد. در نهایت باید به منبع تأمین انرژی این محصول بپردازیم که یک باتری با ظرفیت بالای 4000 میلیآمپر بر ساعت است. این باتری که در زیر قاب پشتی محصول تعبیه شده است توسط کاربر قابل تعویض نیست. قاب پشتی C9 Pro از فلز تولید شده و وزن آن 189 گرم است. ضخامت آن 6.9 میلیمتر بوده و طول و عرضش به ترتیب به 162.9 و 80.7 میلیمتر میرسد. این گوشی موبایل که در مقایسه با بسیاری از محصولات همرده خود در بازار از امکانات بالاتری برخوردار است میتواند پاسخگوی نیازهای مختلف کاربران باشد.
محصولات مشابه
نقد و بررسی در موبایل جوان
کمپانی سامسونگ از سال 2011 و با عرضه ی Galaxy Note، تولید گوشی های هوشمند با صفحه نمایش های بزرگ را در دستور کار خود قرار داده است. پس از گذشت 6 سال از تولید گلگسی نوت که شاید در زمان خود تعجب بسیاری از کاربران را برانگیخت، حالا استفاده از نمایشگرهای 5.5 اینچ و حتی بیشتر از آن در گوشی های هوشمند بسیار مرسوم شده است.

امروز میزبان یکی از جدیدترین تولیدات کمپانی سامسونگ، گوشی Galaxy C9 Pro هستیم. این گوشی، دستگاه با صفحه نمایش بزرگ 6.00 اینچی است که از سخت افزار نسبتاً قدرتمندی بهره می برد.
نکات مثبت در مورد Galaxy C9 Pro:
- صفحه نمایش 6.0 اینچی با رزولوشن Full HD و پنل Super AMOLED
- بهره گیری از چیپ Qualcomm Snapdragon 653 با 8 هسته ی پردازشی و مجموع فرکانس 3.39 گیگاهرتز
- 6 گیگابایت حافظه ی رم و 64 گیگابایت حافظه ی داخلی با قابلیت افزایش حافظه با استفاده از مموری کارت
- دوربین اصلی و سلفی با سنسورهای 16 مگاپیکسلی و گشودگی دیافراگم f/1.9
- پشتیبانی از VoLTE, dual SIM, Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 4.2, NFC, A-GPS, USB-C
- سیستم پخش صدای استریو، سنسور اثر انگشت و رادیو
- باتری بزرگ 4000 میلی آمپر ساعتی با پشتیبانی از فناوری شارژ سریع نسل 2
نکات منفی در مورد Galaxy C9 Pro:
- عدم مقاومت دستگاه در برابر نفوذ مایعات و گردوخاک به درون آن
- اسپیکرهای استریو نامتوازن
- داغ شدن دستگاه در هنگام شارژ و اتصال کابل USB
طراحی و ساخت Galaxy C9 Pro:
در نگاه اول، C9 Pro مشابه با سایر گوشی های هوشمند تولید شده به وسیله ی سامسونگ به نظر می رسد؛ ولی زمانی که گوشی را در دست خود می گیرید، متوجه خواهید شد که یکی از بزرگترین گوشی های هوشمند ساخته شده در دنیا است.
تردیدی نیست که ابعاد C9 Pro ابعاد بزرگی است ولی به لطف استفاده از طراحی مناسب، این گوشی 6 اینچی ابعادی نزدیک به آیفون 7 پلاس با نمایش 5.5 اینچی دارد.

بخش جلویی دستگاه از طراحی معمول کمپانی سامسونگ بهره می برد. در بالای نمایشگر این گوشی، شاهد وجود اسپیکر مکالمه، دوربین سلفی، سنسورها و نوتفیکیشن LED دستگاه هستیم. بخش پایین صفحه ی نمایش نیز میزبان دکمه ی هوم این گوشی است که این دکمه طبق معمول گوشی های سامسونگ، با سنسور اثر انگشت دستگاه یکپارچه شده است. در کنار دکمه ی هوم هم دکمه های لمسی، خازنی Tasks و Back قرار دارند که تنها زمانی قابل مشاهده خواهند بود که نور زمینه ی آن ها روشن باشد.

لبه ی سمت راست C9 Pro میزبان دکمه ی پاور این گوشی است. همچنین، در زیر این دکمه، شیار مموری کارت و شیارهای دوسیمکارت قرار دارند. برخلاف بیشتر گوشی های هوشمند که این روزها در بازار موجود هستند، در C9 Pro می توانید به صورت همزمان از مموری کارت و دو سیمکارت دستگاه استفاده کنید.
در لبه ی دیگر، دکمه های تنظیم صدای این دیوایس جای گرفته اند. البته با توجه به قرار گیری این دو دکمه در قسمت بالایی این لبه، به نظر نمی رسد که امکان گرفتن دستگاه و تنظیم صدای آن با یک دست فراهم شده باشد.

بروی لبه ی پایینی این اسمارت فون هم جک 3.5 میلی متری هدفون، پورت USB از نوع C، میکروفون اولیه و اسپیکر دستگاه قرار دارند. همچنین، بروی لبه ی بالایی دستگاه، میکروفون دوم آن قرار دارد که می تواند در حذف نویزهای محیط و ضبط فایل های صوتی و ویدئویی بهتر، موثر باشد.

شاید بتوان قاب پشتی C9 Pro را تنها بخش متمایز از سایر گوشی های سامسونگ دانست. در این بخش، به دلیل استفاده از فلز در ساخت دستگاه، از نوار های پلاستیکی در بخش بالایی و پایینی آن برای آنتن دهی دستگاه استفاده شده است. در زیر نوار بالایی، دوربین اصلی دستگاه جای گرفته است که بازهم همانند بسیاری از گوشی های سامسونگ، این دوربین اندکی برآمدگی دارد. در کنار این دوربین هم یک فلش LED دوگانه جای گرفته است.
به صورت کلی، با دستگاهی با ظاهر زیبا روبرو هستیم که با استفاده از فلز در ساخت آن، جذابیت ویژه ای به آن بخشیده شده است. البته بدون شک در صورتی که پیش از این از دستگاه هایی با نمایشگرهای کوچکتر استفاده کرده باشید، پس از خرید این گوشی نیاز به چند روز زمان برای عادت کردن به سایز بزرگ آن خواهید داشت.

صفحه نمایش Galaxy C9 Pro:
Galaxy C9 Pro به یک صفحه نمایش بزرگ 6.0 اینچی با رزولوشن 1920×1080 ( رزولوشن Full HD ) و پنل Super AMOLED مجهز شده است. شاید در نگاه اول، استفاده از یک نمایشگر Full HD برای صفحه ای با این ابعاد، چندان مناسب به نظر نرسد و تراکم پیکسلی پایینی برای آن ایجاد شود؛ ولی در حقیقت این طور نیست و عملکرد آن بسیار خوب است. متن ها و تصاویر نمایش داده شده در نمایشگر این گوشی کاملاً شارپ و واضح هستند و مشکلی از این بابت وجود ندارد. البته اگر به دنبال استفاده از دستگاه خود در ابزارهای واقعیت مجازی هستید، شاید C9 Pro انتخاب چندان مناسبی برای این کار نباشد.
رنگ های نمایش داده شده در نمایشگر این گوشی بصورت اشباع شده هستند. به این معنی که برخی از رنگ های مایل به سفید و خاکستری، اندکی به رنگ آبی تمایل دارند. با این وجود، نکته ی مثبتی که در این قسمت وجود دارد این است که امکان تنظیم دستی تصویر نمایشگر از قسمت تنظیمات دستگاه وجود دارد.
همانطور که از یک نمایشگر امولد انتظار می رود، صفحه نمایش C9 Pro از روشنایی کافی برای استفاده در زیر نور مستقیم خورشید برخوردار است و از این بابت مشکلی وجود نخواهد داشت.
همچنین، عملکرد نمایشگر در نمایش تصویر در زوایای مختلف نیز مناسب است ولی در نمایش تصویر در زاویه های تند، اندکی مشکل وجود دارد. زمانی که قصد دیدن تصویر دستگاه از این زاویه ها را داشته باشید، رنگ های نمایش داده شده اندکی تغییر می کنند و رنگ درست نمایش داده نمی شود. همچنین، بروی نمایشگر الگوهایی همانند یک رنگین کمان را مشاهده خواهید کرد که البته این ها مواردی نیستند که مختص به C9 Pro باشند؛ بلکه در تمامی گوشی های هوشمند با نمایشگر امولد این مشکلات وجود دارند.
سخت افزار و عملکرد Galaxy C9 Pro:
کمپانی سامسونگ برخلاف رسم سال های گذشته ی خود که در گوشی های هوشمند میان رده ی خود از سخت افزار چندان قدرتمندی استفاده نمی کرد، چند سالی است که این کار را انجام می دهد. همانطور که پیشتر در بررسی Galaxy A7 2017 نیز مشاهده کردیم، سامسونگ در حال تجهیز گوشی های میان رده ی خود به بروزترین سخت افزار موجود می باشد.
Galaxy C9 Pro نیز از این قاعده مستثنی نیست؛ این گوشی، با وجود این که یک اسمارت فون میان رده است، از سخت افزاری بهره می برد که شاید حتی برخی از پرچمداران کمپانی های بزرگ هم از آن بی بهره باشند.
در C9 Pro شاهد استفاده از چیپ Snapdragon 653 هستیم که این چیپ، انتخاب بسیار مناسبی برای دستگاهی در این رده می باشد. پردازشگر مرکزی این چیپ از هشت هسته ی پردازشی بهره می گیرد. چهار هسته از این هشت هسته از نوع Cortex-A72 و با فرکانس 1.95 گیگاهرتز و چهار هسته ی دیگر از نوع Cortex-A73 و با فرکانس 1.4 گیگاهرتز هستند. همچنین، از پردازشگر گرافیکی آدرنو 510 برای انجام پردازش های گرافیکی موردنیاز این دیوایس استفاده شده است. با استفاده ی معمولی و حتی اجرای بازی های سنگین نیز سخت افزار این دستگاه به شما پاسخگو خواهد بود.
شاید چیزی که اصلاً انتظار دیدن آن در این گوشی را نداشتیم، مقدار حافظه ی رم در نظر گرفته شده برای آن باشد. در حالی که در دنیای گوشی های هوشمند، بیشتر پرچمداران از جمله گلگسی اس7 از چهار گیگابایت حافظه ی رم بهره می برند، استفاده از 6 گیگابایت رم در C9 Pro می تواند یک نقطه ی بحث برانگیز برای آن به شمار آید. شاید بحث هایی که در زمان معرفی LeEco Le 2S ( که نخستین گوشی هوشمند با بهره گیری از 8 گیگابایت حافظه رم بود )، پیش آمد، در مورد C9 Pro نیز صادق باشد. در آن زمان، بسیاری معتقد بودند که شاید اصلاً کاربر هیچگاه نیاز به این مقدار حافظه ی رم نداشته باشد. به هر حال، استفاده از 6 گیگابایت حافظه ی رم در C9 Pro را نکته ی مثبتی در بخش سخت افزار این دستگاه برای اجرای هم زمان تعداد زیادی اپلیکیشن و بازی سنگین، می دانیم.
در گالری زیر می توانید نتایج به دست آمده از بنچمارک های این گوشی را مشاهده کنید و آن را با گوشی های هم رده ی آن مقایسه کنید.
دوربین Galaxy C9 Pro:
کمپانی سامسونگ، C9 Pro را به یک دوربین با سنسور 16 مگاپیکسل با گشودگی دیافراگم f/1.9 مجهز کرده است که این دوربین قابلیت ضبط ویدئو با رزولوشن 1080p و فریم ریت 30 فریم بر ثانیه را دارا می باشد.
در سال های گذشته، بخش نرم افزاری دوربین دستگاه های سامسونگ دستخوش تغییرات بسیاری شده است و قابلیت های مناسبی به آن افزوده شده اند. برای نمونه، قابلیت Pro mode این امکان را به شما می دهد تا بتوانید المان های عکاسی را مطابق با نیاز و پسند خود تغییر دهید.
بصورت کلی، عملکرد دوربین این گوشی را رضایت بخش می دانیم. در نور روز، این دوربین قابلیت ثبت عکس هایی با رنگ های صحیح و جزئیات کافی را دارا می باشد. همچنین، رنج دینامیکی موجود در سوژه ها نیز به خوبی در عکس ثبت می شوند. عملکرد HDR موجود در آن را نیز مناسب می دانیم.
در گالری زیر می توانید نمونه عکس ها ثبت شده با استفاده از دوربین C9 Pro را مشاهده کنید. برای دیدن عکس ها در سایز اصلی، بروی آن ها کلیک کنید.
در شرایط نوری نامناسب، دوربین بیشتر اسمارت فون ها با چالش روبرو می شوند. C9 Pro نیز از این قاعده مسثئنی نیست و تصاویر ثبت شده در شب، به اندازه ی تصاویر روز رضایت بخش نیستند. البته قابلیت نرم افزاری مناسبی به نام Night mode برای این گوشی در نظر گرفته شده است که عملکردی همانند HDR دارد. این حالت، با ثبت چند عکس و تلفیق آن ها با یکدیگر، یک تصویر مناسب را در اختیار شما قرار می دهد که در آن نویزها کاهش یافته اند و جزئیات بیشتری در تصویر مشخص شده است.
همچنین، برای این گوشی از یک لرزشگیر دیجیتال تصویر استفاده شده است که می تواند لرزش های احتمالی دست در ثبت عکس را بصورت کمتری به دوربین منتقل کند. برای دوربین سلفی این گوشی هم از یک سنسور 16 مگاپیکسلی با لنزی با گشودگی f/1.9 استفاده شده است که این دوربین هم عملکرد رضایت بخشی در شرایط گوناگون دارد.
نرم افزار و باتری استفاده شده در Galaxy C9 Pro:
به صورت پیش فرض در این دستگاه از اندروید 6.0.1 مارشمالو به همراه آخرین نسخه از رابط کاربری TouchWiz استفاده شده است. در این رابط کاربری شاهد وجود بهبودهای فراوان و تغییرات ظاهری جذابی در مقایسه با نسل های پیشین آن، هستیم. هرچند که در زمان معرفی این گوشی و حتی ماه ها پیش از آن از اندروید نوقا رونمایی شده بود، با این وجود، باز هم سامسونگ تصمیم به استفاده از مارشمالو برای این گوشی گرفته است. با این حال، پیش بینی می شود که به زودی آپدیت اندروید 7 برای این دستگاه عرضه شود.
برای این دیوایس از یک باتری بزرگ 4000 میلی آمپر ساعتی استفاده شده است که این باتری امکان تعویض به وسیله ی کاربر را ندارد. با توجه به ابعاد بزرگ این باتری، می توان انتظار عملکرد بسیار خوبی از آن را داشت. باتری C9 Pro می تواند حتی با استفاده سنگین از دستگاه هم تا 6 یا 7 ساعت به صورت مداوم بازهی داشته باشد. این به معنی بازدهی ساده ی باتری به مدت دستکم یک روز به شما می باشد. همچنین، این باتری از قابلیت شارژ سریع نسل 2.0 بهره می برد.
جمع بندی:
سامسونگ با تولید C9 Pro، باری دیگر قصد تغییر مفهوم گوشی های هوشمند میان رده را داشته است. در این گوشی، شاهد استفاده از پردازشگر قدرتمند به همراه 6 گیگابایت حافظه ی رم، دوربین 16 مگاپیکسلی با عملکرد مناسب، استفاده از فلز در ساخت دستگاه و مهم تر از همه، صفحه نمایش بزرگ 6 اینچی آن، هستیم.
البته شاید ارزش خرید این گوشی به اندازه ی گوشی هایی چون Xiaomi Mi Mix یا OnePlus 3T نباشد؛ ولی اگر کاربری قصد خرید یکی از گوشی های هوشمند سامسونگ، با صفحه نمایش بزرگ و قیمت مناسب تر نسبت به پرچمدارهای این کمپانی را داشته باشد، C9 Pro می تواند بهترین گزینه باشد.
مشخصات کلی
- تعداد سيم کارت دو سيم کارت
- قطع سيم کارت سايز نانو (8.8 × 12.3 ميليمتر)
- ابعاد 6.9 × 80.7 × 162.9 ميليمتر
- وزن 189 گرم
- ساختار بدنه بدنهی تمام فلزی یکپارچه
- ويژگی های خاص مجهز به حسگر اثر انگشت (Fingerprint Sensor)
پردازنده
- تراشه Qualcomm MSM8976 Snapdragon 652 Chipset
- پردازنده مرکزی Quad Core Cortex-A72 + Quad-Core Cortex-A53 CPU
- نوع پردازنده 64 بيت
- فرکانس پردازنده مرکزی 1.4 و 2.0 گيگاهرتز
- پردازنده گرافيکی Adreno 510 GPU
حافظه
- حافظه داخلی 64 گيگابايت
- مقدار RAM 6 گيگابايت
- پشتيبانی از کارت حافظه جانبی microSD
- حداکثر ظرفيت کارت حافظه 256 گيگابايت
صفحه نمايش
- صفحه نمايش رنگی بلی
- صفحه نمايش لمسی بلی
- نوع OLED
- فناوری Super AMOLED
- اندازه 6.0اينچ
- رزولوشن 1920 × 1080 | FullHD
- تراکم پيکسلی 367 پيکسل بر هر اينچ
- تعداد رنگ 16 ميليون رنگ
- ساير قابليتها قابلیت دریافت چند لمس همزمان
ارتباطات
- شبکه های ارتباطی 2G، 3G، 4G
- شبکه 2G GSM 850 / 900 / 1800 / 1900
- شبکه 3G HSDPA 850 / 900 / 1900 / 2100
- شبکه 4G LTE band 1|2100, 3|1800, 7|2600, 8|900, 28|700
- فنآوری های ارتباطی EDGE، GPRS، NFC، Wi-Fi، بلوتوث، راديو
- Wi-Fi Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac Dual-band, WiFi Direct, Wi-Fi hotspot
- بلوتوث نسخه 4.2 A2DP, LE
- راديو رادیو FM به همراه RDS با قابلیت ضبط رادیو
- فنآوری مکانيابی A-GPS، Beidou|BDS، GLONASS
- درگاه ارتباطی USB Type-C 1.0
دوربين
- دوربين بلی
- رزولوشن عکس 16.0 مگاپيکسل
- فوکوس اتوماتيک بلی
- فلش Dual Tone LED
- فيلمبرداری رزولوشن 1080 × 1920 و سرعت 30 فریم بر ثانیه (1080p@30FPS)
- ساير قابليتهای دوربين دارای دریچهی دیافراگم f/1.9 قابلیت ثبت موقعیت جغرافیایی عکسها و فیلمها (Geo-Tagging) قابلیت فوکوس با اشاره روی سوژه (Touch Focus) قابلیت تشخیص چهره (Face Detection) قابلیت عکاسی پانوراما (Panorama) قابلیت عکاسی HDR
- دوربين سلفی دارای سنسور با رزولوشن 16 مگاپیکسل
صدا
- بلندگو بلی
- جک 3.5 ميلی متری صدا بلی
امکانات نرم افزاری
- سيستم عامل Android
- نسخه سيستم عامل Marshmallow 6.0
- پشتيبانی از زبان فارسی بلی
- منوی فارسی بلی
- قابليتهای نرمافزاری MMS، ايميل، برنامه ويرايش عکس، سرويسهاي گوگل شامل Google Search, Google Maps, Gmail و YouTube، قابليت استفاده از سرويس شبکههاي اجتماعي، قابليت نمايش اسناد مايکروسافت آفيس، قابليت نمايش فايلهاي متني PDF، مرورگر HTML5
- دفترچه تلفن با امکان افزودن مخاطب به تعداد بینهایت
- موسيقی Flac، MP3، WAV، WMA
- ويديو H.264، MP4، WMV
- ضبط صدا بلی
ساير مشخصات
- حسگرها اثرانگشت (FingerPrint)، شتابسنج (Accelerometer)، قطبنما (Compass)، مجاورت (Proximity)
- باتری قابل تعويض خیر
- مشخصات باتری باتری با ظرفیت 4000 میلیآمپر ساعت
- ساير قابليتها قابلیت حذف صداهای مزاحم هنگام مکالمه با استفاده از میکروفون دوم (Active Noise Cancellation With Dedicated Mic)
- اقلام همراه گوشی دفترچه راهنما، شارژر، هدفون، کابل USB
نظرات کاربران